11 Ocak 2017 Çarşamba

Elektrik Faturası Ödeme Yöntemleri

Günümüzde evimizde kullandığımız bütün elektronik cihazlar elektrikle ile çalışmaktadır. Elektrik olmadan ne aydınlatma sağlanabilir ne de elektronik cihazlar çalıştırılabilir. Bu nedenle elektrik çok önemlidir. Elektrik bir çok yoldan üretilir ve evlerimizin içine kadar iletim hatları ile getirilir. Evlerimizi de kullandığımız elektrik ay sonunda bize kullanım bedeli artı kdv ve vergiler artı kamu kurum kesintileri olacak şekilde bir tutar oluşturularak yansıtılır. Bu tutar elektrik faturası adı altında sayaç okuyan memurlarca bizlere ulaştırılır. Bu fatura üzerinde son ödeme tarihi belirtilmiş ve ödeme günü içinde ödenmez ise elektiriğimizin kesileceği bildirilmiştir.
Faturası eline ulaşan aboneler fatura ödemek için bir çok farklı yolu kullanabilirler. Bu yollardan en zor olanı elektrik dağtım şirketine ait elektrik faturası ödeme merkezine giderek ödeme yapmaktır. Bu işlem için uzun süre sırada beklemeniz gerekebilir. Bu nedenle pek tercih edilen bir yöntem değildir. Bir diğer yöntem ise PTT merkezlerine giderek fatura ödemesi yapmaktadır. Ancak PTT merkezlerinde yapılan anlaşma gereği ödeme günü geçmiş faturalar tahsil edilmemektedir. Bu nedenle PTT merkezlerine fatura ödemeye giderken faturanızın son ödeme gününe dikkat edip öyle yola çıkmanız sizin için uygun olacaktır. Bir diğer yöntem ise banka atm lerini kullanarak elektrik faturası ödemesi yapmaktır. Bu yöntem biraz teknoloji kullanmayı gerektirir. Bu nedenle daha çok gençlerin kullandığı bir sistemdir. Bu yöntemde atm ekranında giriş tuşuna basıp ödemeler tuşuna basarak ödeme ekranına ulaşırsınız. Ulaştığının ekranda fatura öde, elektrik faturası ödeme tuşlarına basıp elektrik faturanızın abone numarasını girmeniz gerekir. Abone numarasını girdiğiniz de ekranda dijital faturanız belirecektir. Bu sırada atm para yatırma ünitesinden fatura bedeliniz yatırarak elektrik faturası ödemesi yapmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir aylık elektrik faturası bedavaya gelebilir

Elektrik faturası aylık 82 lira ve üzerinde gelen kullanıcılara tedarikçilerini seçme hakkı getirilmesinin ardından tüketicilere, hizmet al...